בלוג

ניצחון בארגנטינה: סוף לכלובי הסלמון!

מאת Hagai | יולי 12, 2021

צעד ענקי להגנת החיים בים: חוק חדש במחוז הדרומי בארגנטינה (האזור בה שמתאים לחקלאות סלמון, שבו התחיל להתהוות קומפלקס כלובי סלמון ענקי) אוסר על כלובי הפיטום של תעשיית הסלמון! הצעד ההיסטורי הזה הופך למעשה את ארגנטינה למדינה הראשונה בעולם שמוציאה את הכלובים הללו מחוץ לחוק ומסלקת את התעשייה הזאת משטחה. זהו צעד מרשים, לאור הרווחים…

בעיות בריאותיות בצריכת דגי סלמון

מאת Hagai | נובמבר 29, 2019

דג סלמון נחשב עדיין בעיני רבים למזון בריא, וגם גופי תזונה רבים עדיין ממליצים לצרוך אותו במקום מנת בשר. אבל עד כמה מותאמת המלצה זו לנתונים בנוגע לדגי סלמון מכלובים? מסתבר שאחוזי השומן, הרכב חומצות השומן – והרעלים שמכילים דגי סלמון מכלובי – כולם שונים מאוד מאלה של דגי סלמון מהים. מה משמעות הנתונים החדשים?…

נתח של סלמון בר לצד נתח סלמון מכלובים עם טקסט המסביר על הסכנות בסלמון מהכלובים

באיזה צבע תרצה את דג הסלמון שלך?

מאת kerem | יולי 18, 2019

הידעת? בשר של דג סלמון שמגודל בכלובים הוא בעצם… אפור! כדי לגרום לדג סלמון מכלובים להיראות ורוד כמו דג סלמון שגדל בטבע, מכניסים לאוכל של דגי הסלמון חומר מלאכותי בשם קנטאקסנטין. חשוב להדגיש שלא מדובר בצבע מאכל, אלא בצבע שנועד ומסוגל להישאר בתוך גופם. הבעיה היא שהצבע לא יודע להבדיל בין גופם של דגי הסלמון…