fbpx Skip to content

האם דג הסלמון באמת כשר?

כמעט כל דג סלמון שנמכר בישראל מגיע מכלובים תעשייתיים צפופים – שבהם טפילים (המכונים "כיני ים") מתרבים ומתפשטים במהירות, למרות השימוש (הנדיב) של המגדלים בחומרי הדברה. דגי הסלמון מנוקים אמנם מרוב הכינים כחלק מהכנתם ואריזתם לשיווק, אך אם תביטו בדג סלמון במקרר הסופרמרקט מקרוב – סביר שתוכלו להבחין בכינים ובחלקי כינים לא מעטים, שמסתתרים בין הקשקשים.

בדג סלמון שנמכר פרוס, הכינים וחלקי הכינים עשויות להימצא גם בבשר עצמו ולא רק על ובין הקשקשים. כך למשל מזהיר הרב יוסף דורפמן בסרטון בערוץ היוטיוב שלו מפני אכילת הדג עם הכינים – ומדגים כמה טפילים יכולים להימצא על דג סלמון שעבר ניקוי תעשייתי ואריזה ואף זכה בכשרות

דגי הסלמון נאכלים בעודם בחיים

גם אם נסלק את כל הכינים ושאריות הכינים מהסלמון שנקנה ונבשל, הדבר כבר לא יעזור לעשרות מיליוני דגי הסלמון שנאכלים חיים על ידי הטפילים בכלובי התעשייה – אך גם מחוץ להם. כלובי הסלמונים מצויים באותם המקומות בהם שחו סלמוני בר. מאז הקמת כלובי הדגים מספר סלמוני הבר צולל, ויותר ויותר דגי סלמון מחוץ לכלובים – נמצאים מתים וגוססים אכולים בידי מאות טפילים, שהתרבו בכלובים והדביקו את סלמון הבר.

ניקוי דג הסלמון מכינים גם לא יעזור לסלק מגופו את החומרים הרעילים שהצטברו בו במהלך שנתיים של פיטום בכלובים.

דווח כי תעשיית הסלמון הסקוטית בלבד משקיעה כ-300 מיליון פאונד בהדברת הכינים, דבר שלא מונע מכ-10 מיליון דגי סלמון בשנה להיאכל חיים על ידי הכינים בתעשייה הסקוטית עוד לפני הגיעם ל"משקל שיווק". נתונים אלה יכולים לרמוז מדוע מתגלים בדג הסלמון חומרים מסוכנים העלולים לשבש את המערכת ההורמונלית וקשורים לסיכון מוגבר לסרטן, סוכרת ומחלות נוספות.

את המידע הזה כ-ו-ל-ם חייבים לדעת!

דג סלמון - כל מה שצריך לדעת