כריך טעים בסגנון דג סלמון

כריך בסגנון דג סלמון מעושן

הכריך בסגנון דג סלמון מעושן, דורש קצת השקעה ותכנון מראש, אבל הוא טעים להפליא ובעיקר, בלי כימיקלים וכינים כמו דג סלמון הרגיל בסופר.
זמן הכנה1 hr
זמן בישול2 hrs
זמן השרייה3 d
סך הכל זמן הכנת המתכון3 d 3 hrs
Course: סנדוויץ
Servings: 4 כריכים

Equipment

  • תנור

רכיבים

  • 1 קילו גזר
  • 1 קילו מלח גס

למרינדה

  • 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ אחר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית אבקת אצות מומלץ (אפשר גם לטחון אצות במטחנת קפה)
  • 2 כפיות עשן נוזלי להשיג בחנויות אסייתיות

להרכבת הכריך

  • 4 יחידות בייגל שומשום טרי
  • 4 כפות גבינת שמנת
  • 1 בצל סגול
  • 1 כף שמיר קצוץ

הוראות הכנה

  • שוטפים וקולפים את הגזרים ומניחים בסיר מעל שכבה עבה של מלח גס ומפזרים מעליהם את יתרת המלח גס עד לכיסוי כל הגזרים
  • אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך שעתיים
  • מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר
  • מחלצים את הגזרים מהמלח וקוצצים את הקצוות
  • מסירים באצבעות נקיות את ה"קליפה" החיצונית של הגזרים (ראו בסרטון)
  • פורסים את הגזרים לפרוסות דקות ומעבירים לכלי זכוכית עם מכסה
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה
  • שופכים את המרינדה על הגזרים ומפרידים בעדינות את הגזרים כדי שהמרינדה תגיע לכל החתיכות
  • כסו במכסה את הכלי עם הגזרים ואחסנו במקרר ל-3 ימים. מומלץ לשקשק מעט את הכלי פעם ביום לספיגה אחידה של המרינדה

מרכיבים את הכריך:

  • חממו ביגל שומשום ומרחו עליו גבינת שמנת
  • הוסיפו את פרוסות הגזר
  • פרסו את הבצל לפרוסות דקות והוסיפו לכריך
  • פזרו מעל את השמיר ואכלו בתיאבון 🙂

Video

Notes

ניתן להשתמש באותו מתכון גם להכנה של סושי, פשוט פרסו את הגזר לרצועות במקום לפרוסות.