כריך בסגנון סלמון מעושן - מתכון מומלץ
המתכון לכריך בייגל בסגנון דג סלמון מעושן דורש קצת השקעה ותכנון מראש, אבל הוא טעים להפליא ומשיג את המקם והטעם של הסלמון, מינוס הכימיקלים והכינים שיש בדג סלמון שניתן לקנות היום בישראל.
בשביל לקבל את הטעם המעושן אנחנו משתמשים פה בעשן נוזלי שאפשר להשיג בחנויות אסייתיות ובחנויות לחובבי בישול. זה מוצר מצויין להחזיק בבית גם בלי קשר לתחליפי סלמון מעושן. אפשר להוסיף אותו למשל למרינדה לטופו או לתבשילי קדרה כדי להעמיק את טעמם.
ניתן להשתמש בגזר בסגנון סלמון שבמתכון למאכלים נוספים המשלבים סלמון מעושן, כמו סושי או סלט פסטה.
כריך בסגנון דג סלמון מעושן
הכריך בסגנון דג סלמון מעושן, דורש קצת השקעה ותכנון מראש, אבל הוא טעים להפליא ובעיקר, בלי כימיקלים וכינים כמו דג סלמון הרגיל בסופר.
מנות 4 כריכים
ציוד
- תנור
רכיבים
- 1 קילו גזר
- 1 קילו מלח גס
למרינדה
- 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ אחר
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית אבקת אצות מומלץ (אפשר גם לטחון אצות במטחנת קפה)
- 2 כפיות עשן נוזלי להשיג בחנויות אסייתיות
להרכבת הכריך
- 4 פרוסות לחם טרי או בייגל
- 4 כפות גבינת שמנת סויה
- 1 בצל סגול
- 1 כף שמיר קצוץ
- מעט צלפים אופציונלי
- 4 פרוסות לימון כבוש אופציונלי
הוראות הכנה
- שוטפים וקולפים את הגזרים ומניחים בסיר מעל שכבה עבה של מלח גס ומפזרים מעליהם את יתרת המלח גס עד לכיסוי כל הגזרים
- אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך שעתיים
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר
- מחלצים את הגזרים מהמלח וקוצצים את הקצוות
- מסירים באצבעות נקיות את ה"קליפה" החיצונית של הגזרים (ראו בסרטון)
- פורסים את הגזרים לפרוסות דקות ומעבירים לכלי זכוכית עם מכסה
- בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה
- שופכים את המרינדה על הגזרים ומפרידים בעדינות את הגזרים כדי שהמרינדה תגיע לכל החתיכות
- כסו במכסה את הכלי עם הגזרים ואחסנו במקרר ל-3 ימים. מומלץ לשקשק מעט את הכלי פעם ביום לספיגה אחידה של המרינדה
מרכיבים את הכריך:
- חממו ביגל שומשום ומרחו עליו גבינת שמנת
- הוסיפו את פרוסות הגזר
- הניחו את הלימון הכבוש מעל לגזר
- פרסו את הבצל לפרוסות דקות והוסיפו לכריך
- פזרו מעל את השמיר והצלפים ואכלו בתיאבון 🙂
וידאו
הערות
ניתן להשתמש באותו מתכון גם להכנה של סושי, פשוט פרסו את הגזר לרצועות במקום לפרוסות.