לאכול נכון

כיצד נספק לגופנו את כל הרכיבים הדרושים לבריאות מיטבית אך נימנע מרעלים מסוכנים? על תזונה נכונה ועל הזהירות הנדרשת בצריכת מוצרי ים ומוצרי חקלאות ימית בפרט

 

התזונה המקובלת כיום בישראל, כמו במערב בכלל, כוללת כמויות גדולות של שומנים וחלבונים, אבל דלה במינרלים, בוויטמינים, בסיבים תזונתיים ובנוגדי-חמצון שניתן למצוא בעיקר במזונות בלתי מעובדים מהצומח.

תזונה בריאה מהצומח יכולה לסייע במניעת מחלות לב, שבץ סוכרת וסוגי סרטן שונים - גורמי התמותה והתחלואה המובילים בישראל ובעולם המערבי.

תזונה נכונה לא צריכה להיות פחות טעימה. להפך! היא יכולה לעודד היכרות עם טעמים, מרכיבים וצורות בישול שלא ידעת על קיומם. ביכולתך להפוך את האוכל, בהשקעה צנועה יחסית, ממקור אפשרי למחלות וסבל – לרופא הטוב ביותר שיוכל להיות לך.

עוד על יתרונות התזונה מהצומח

בסרט The Game Changers

דג סלמון שניתן לרכוש כיום בחנויות בישראל אינו דומה לדג סלמון מהטבע. גם אם מתעלמים מהסבל הרב והממושך של דגי הסלמון בתעשייה ומההשפעות הסביבתיות ההרסניות של התעשייה - עדיין לא ניתן להתעלם מכך שמדובר באחד המזונות המזוהמים בעולם.

כל דג סלמון מפוטם בשמן דגים המופק מטחינת מאות דגים קטנים מהאזורים הימיים המזוהמים ביותר, שהזיהום מצטבר ברקמות השומן שלהם.

אחוזי השומן בדג סלמון מכלובים גבוהים פי 3 מאשר בדג סלמון מהטבע - וכדאי לדעת שהמזהמים האלו נוטים להצטבר דווקא ברקמות שומן. גם חומרי ההדברה הרבים שנשפכים לכלובים הפתוחים עלולים להצטבר בבשר הדגים.

עדיין מתגעגעים לסלמון?

למה שלא תנסו כמה מהמתכונים שלנו?

כריך מפנק בסגנון סלמון

טופו בסגנון דג סלמון בתנור

וכמובן... סושי!