fbpx Skip to content

הידעת? בשר של דג סלמון שמגודל בכלובים הוא בעצם... אפור!

כדי לגרום לדג סלמון מכלובים להיראות ורוד כמו דג סלמון שגדל בטבע, מכניסים לאוכל של דגי הסלמון חומר מלאכותי בשם קנטאקסנטין. חשוב להדגיש שלא מדובר בצבע מאכל, אלא בצבע שנועד ומסוגל להישאר בתוך גופם. הבעיה היא שהצבע לא יודע להבדיל בין גופם של דגי הסלמון לגוף בני האדם שצורכים אותם, והוא עלול להישאר באותה המידה גם בגוף צרכני דגי הסלמון.

כך, כשאנחנו אוכלים דג סלמון מכלובים, אנחנו למעשה צובעים את בשרנו ומכניסים לגופנו חומר שנבחר במיוחד בשל נטייתו להצטבר ברקמות חיות.

חייו של דג סלמון בכלובי התעשייה רחוקים מאוד מלהיות ורודים. למעשה, מחקרים גילו שאחת הסיבות לתמותה ההמונית בכלובים היא שהסלמונים פשוט נכנסים לדיכאון ומרעיבים את עצמם למוות בגלל התנאים הקשים והלא טבעיים שבהם הם כלואים כל חייהם, והטפילים שמתרבים בכלובים ואוכלים אותם חיים. צפו בסרטון קצר בנושא!

דג סלמון - כל מה שצריך לדעת