סוחטים את הטופו בעדינות: עוטפים במגבת נקייה שמים על צלחת שטוחה ושמים מעל חפץ כבד (נניח סיר או כמה ספרים) ונותנים לטופו להגיר נוזלים על צלחת למשך כ-10 דקות
מחממים מראש את התנור 180 מעלות
חותכים את גוש הטופו ל-5-6 פרוסות (בעובי של ס"מ). שופכים את מיץ הסלק לקערה, מכניסים אליה את פרוסות הטופו ומניחים למיץ להיספג למשך חמש דקות.
חותכים בעזרת מספריים נקיים את אצות הנורי לריבועים התואמים את צורת הטופו.
קולפים וקוצצים את בצלצלי השאלוט ואת הצלפים (כדאי לשמור בצד את מי המלח שבצנצנת הצלפים).
מגררים מעט מקליפת אחד הלימונים וסוחטים אותו, את השני פורסים לפרוסות דקות
מוציאים את הטופו מקערת מיץ הסלק ומייבשים (אפשר בעזרת מגבת נייר). מניחים את אצות הנורי על תבנית אפייה, ומניחים חתיכת טופו על כל אצת נורי. שופכים על הטופו בתבנית את גרידת ומיץ הלימון, השמיר, הצלפים (ומומלץ גם מעט ממי המלח שלהם), בצלצלי השאלוט והיין הלבן. מכסים את התבנית בנייר כסף (השתמשו בתבנית בגודל סטנדרטי - צריך להשאר מקום גם לתפוחי אדמה וברוקולי שיצטרפו עוד מעט)
אופים למשך 20 דקות.
בזמן שהטופו נאפה, חוצים את תפוחי האדמה ומכניסים אותם לסיר עם מים ומעט מלח, ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה במשך רבע שעה, או עד שהם רכים. מסננים ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל ושמיר.
מוציאים את הטופו מהתנור, מסירים את נייר הכסף, מניחים את הברוקולי ותפוחי האדמה במרווחים שבין הטופו מניחים מעל פרוסות לימון ומחזירים לתנור לעשר דקות נוספות.
מגישים מיד.