כשהאורז התקרר, מפנים משטח נוח לעבודה, ופורשים עליו את מחצלת הסושי. שמים לידו קערית עם מים.
פורשים אצה על המחצלת (הצד הפחות מבריק כלפי מעלה) ומתחילים להדביק אליה אורז (להיזהר שלא יימעך מדי לעיסה) בשכבה דקה שכמעט לא רואים עוד תחתיה את האצה, מלבד בשוליים.
מניחים כמה רצועות ירקות שונים לרוחב האצה, קרוב יותר לצד שלכם, אבל לא לגמרי בקצה האצה.
מתחילים לגלגל מהצד הקרוב אלינו תוך כדי הידוק קפדני של הגליל באופן אחיד. לקראת הסוף, מרטיבים את קצה האצה כדי להדביקה לגליל שיצרנו, ומסיימים את הגלגול
חוזרים על התהליך עם יתר האצות
חותכים את הגלילים לרצועות ברוחב של כ-2 ס"מ בסכין חדה ובעדינות (להיזהר שלא למעוך את הגליל היפה שיצרתם)
מומלץ להגיש לצד ג'ינג'ר כבוש, ווסאבי ורוטב טריאקי לטבילה