Go Back

כריך בסגנון דג סלמון מעושן

הכריך בסגנון דג סלמון מעושן, דורש קצת השקעה ותכנון מראש, אבל הוא טעים להפליא ובעיקר, בלי כימיקלים וכינים כמו דג סלמון הרגיל בסופר.
מנה בסגנון סנדוויץ
מטבח American
זמן הכנה 1 שעה
זמן בישול 2 שעות
זמן השרייה 3 ימים
משך הכנה כולל 3 ימים 3 שעות
מנות 4 כריכים

Equipment

  • תנור

רכיבים

  • 1 קילו גזר
  • 1 קילו מלח גס

למרינדה

  • 3 כפות חומץ תפוחים או חומץ אחר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית אבקת אצות מומלץ (אפשר גם לטחון אצות במטחנת קפה)
  • 2 כפיות עשן נוזלי להשיג בחנויות אסייתיות

להרכבת הכריך

  • 4 פרוסות לחם טרי או בייגל
  • 4 כפות גבינת שמנת סויה
  • 1 בצל סגול
  • 1 כף שמיר קצוץ
  • מעט צלפים אופציונלי
  • 4 פרוסות לימון כבוש אופציונלי

הוראות הכנה

  • שוטפים וקולפים את הגזרים ומניחים בסיר מעל שכבה עבה של מלח גס ומפזרים מעליהם את יתרת המלח גס עד לכיסוי כל הגזרים
  • אופים בתנור בחום בינוני (180 מעלות) למשך שעתיים
  • מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר
  • מחלצים את הגזרים מהמלח וקוצצים את הקצוות
  • מסירים באצבעות נקיות את ה"קליפה" החיצונית של הגזרים (ראו בסרטון)
  • פורסים את הגזרים לפרוסות דקות ומעבירים לכלי זכוכית עם מכסה
  • בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה
  • שופכים את המרינדה על הגזרים ומפרידים בעדינות את הגזרים כדי שהמרינדה תגיע לכל החתיכות
  • כסו במכסה את הכלי עם הגזרים ואחסנו במקרר ל-3 ימים. מומלץ לשקשק מעט את הכלי פעם ביום לספיגה אחידה של המרינדה

מרכיבים את הכריך:

  • חממו ביגל שומשום ומרחו עליו גבינת שמנת
  • הוסיפו את פרוסות הגזר
  • הניחו את הלימון הכבוש מעל לגזר
  • פרסו את הבצל לפרוסות דקות והוסיפו לכריך
  • פזרו מעל את השמיר והצלפים ואכלו בתיאבון :-)

Video

הערות

ניתן להשתמש באותו מתכון גם להכנה של סושי, פשוט פרסו את הגזר לרצועות במקום לפרוסות.